Прихисток

Понад 1 000 людей пройшли навчання та готові прихистити дитину

5 липня 2022

Понад 1 000 людей пройшли спеціальне навчання та готові прихистити у своїй сім’ї дитину, яка з різних причин залишилась під час війни без піклування дорослих. Такі сім’ї є майже у всіх областях України. Вони пройшли всі етапи відбору та підготовки в рамках програми “Дитина не сама”.

Під час онлайн-навчання учасники програми дізнавались від психологів, педагогів, методистів та фахівців з соціальної роботи, як підготуватись до прийому дитини, як пом'якшити процес її адаптації та які є особливості догляду та виховання тимчасово влаштованих дітей. 

За чотири місяці програми понад 21 000 людей висловили бажання надати прихисток дітям. Програма “Дитина не сама” триває: нові сесії для навчання відібраних сімей заплановані на початок липня. Якщо ви хочете надати прихисток дитині, що позбавлена батьківського нагляду через війну, залиште заявку у Telegram-бот @dytyna_ne_sama_bot

А більше про те, як влаштована процедура надання прихистку, як допомогти дитині, яка втратила рідних, загубилась, пережила травму або чиї права порушили – читайте на нашому сайті в розділі Корисно.

Більше новин