Усиновлення

Заявку на консультацію щодо усиновлення можна буде подати у «Дії»

7 червня 2022

Заявку на консультацію щодо усиновлення скоро можна буде подати у «Дії». Тим часом можна надати тимчасовий прихисток дітям, які позбавлені батьківського піклування.

У мобільному додатку «Дія» з'явиться нова послуга «Усиновлення», з її допомогою можна буде подати заявку на первинну консультацію щодо усиновлення дитини. Ця функція має з’явитися до кінця серпня. При цьому запитати консультацію можна і особисто у Службі у справах дітей, як це і було раніше.

З часом через додаток можна буде подати пакет документів на кандидата в усиновлювачі, опікуни, патронатні вихователі, батьки-вихователі прийомної родини чи дитячого будинку сімейного типу, а також ознайомитись з анкетами дітей.

В Україні зараз понад 17 тисяч дітей потребують усиновлення, наголошують у Міністерстві соціальної політики. На період дії воєнного стану можливість усиновлення призупинили, оскільки під час активних бойових дій важко встановити, чи справді дитина не має родичів. Наразі уряд працює над відновленням цієї процедури в регіонах, де не йдуть воєнні дії. 

А поки українці можуть тимчасово прихистити в своїй родині дитину, яка залишилася без батьківського піклування. Як це зробити – ми розказуємо на нашому сайті на сторінці Прихисток.

Більше новин