Допомога

В Україні створять реєстр психологів для роботи з дітьми, які постраждали від насильства

27 червня 2022

В Україні з’явиться Реєстр психологів, навчених працювати з дітьми, які постраждали від насильства. Спеціалісти допомагатимуть правоохоронним органам розслідувати злочини проти дітей, а також – суду під час здійснення судового розгляду за участі дитини. Їхня мета – зробити процес максимально ефективним і менш травмувальним для дитини.

​​Запуск Реєстру мав відбутися до 2023 року. Утім, через війну в Україні, його впровадження вирішили пришвидшити, адже кількість повідомлень про дітей, які постраждали від воєнних злочинів, зростає. 

До Реєстру відбиратимуть психологів, які мають вищу психологічну освіту, досвід роботи з дітьми, високу готовність та мотивацію долучатися до такої діяльності. ​​За задумом, психологи, включені до Реєстру, братимуть участь у процесуальних діях за участі дітей, зокрема в їх допиті, що передбачено Кримінальним процесуальним кодексом України.

Створення Реєстру – спільна ініціатива Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх, Офісу Генерального прокурора України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Міністерства юстиції України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Координаційного центру із надання безоплатної правової допомоги та ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер».

Більше по психологічну підтримку дітей під час війни шукайте на нашому сайті в розділі Корисно.

Більше новин