Дозвілля

Безкоштовні творчі заняття для дітей у Києві за підтримки ЮНІСЕФ

14 червня

Війна відібрала у дітей так багато звичних речей, які роблять їх щасливими: дім, школу, дозвілля, гуртки, друзів та навіть сім’ї. Для того, щоб повернути радість дитинства, у Києві волонтери щотижня проводять безплатні творчі активності за підтримки ЮНІСЕФ.  Вже проведено понад 70 занять, участь у яких взяли більше ніж 750 дітей.

Творчі заняття не лише дають дітям можливість знайти нових друзів та погратися, але й дозволяють дорослим перевести дух.

Оскільки бойові дії продовжуються, безпека завжди стоїть на першому місці. Під час занять, коли лунає повітряна тривога, усі спускаються до бомбосховища.

«Найскладніше було відмовляти та відправляти всіх до укриття, коли бачиш, які захоплені приходять діти на заняття, – говорить волонтерка Елла, – Під час тривог діти діють досить по-дорослому, не ставлячи запитань, швидко збираються, беруться за руки та разом переходять до укриття. Знаєте, діти, з якими ми працюємо, дуже сильні. Я бачу, як вони тримаються, подекуди – навіть краще ніж дорослі, вони підтримують батьків, коли ті падають духом».

Розклад занять у межах проєкту «Спільно. Точка зустрічі» доступний в Телеграм-каналі - https://t.me/dozvillya_kyiv 

Більше про психологічну підтримку дітей під час війни читайте на нашому сайті на сторінці Корисно.

Більше новин