Оздоровлення

Відпочинок та оздоровлення дітей: цьогоріч лише з дозволу військових адміністрацій та за наявності укриттів

6 червня 2022

Щороку 1 червня в Україні розпочинається кампанія оздоровлення та відпочинку дітей. Нині вона відбуватиметься з урахуванням підвищених безпекових вимог, а саме – оздоровлення та відпочинок дітей цього року проходитиме лише у відносно безпечних регіонах України з дозволу військових адміністрацій та у закладах, які мають укриття. Таке рішення прийняли на засіданні Штабу з координування організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей, на якому були присутні представники центральних органів виконавчої влади, військово-цивільних адміністрацій, народні депутати та соціальні партнери.

Початок оздоровчої кампанії відбудеться за таким алгоритмом:

- Обласна військова адміністрація визначає, чи є регіон достатньо безпечним для проведення оздоровлення та відпочинку дітей.

- Якщо регіон визнано безпечним, то в ньому створюється обласна комісія із забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей, до складу якої входять всі представники дотичних служб, в тому числі, в обов’язковому порядку представники ДСНС.

- Обласна комісія проводить перевірки закладів, які мають змогу надавати послуги з відпочинку та оздоровлення дітей. Заклади мають відповідати критеріям та умовам, в першу чергу, щодо забезпечення безпеки дітей в них (наявність укриттів, запаси пального, наявність актуалізованих планів евакуації та відповідного транспортного забезпечення).

Далі інформація надається Національній соціальній сервісній службі України, яка забезпечуватиме контроль оздоровчої кампанії та моніторинг мережі оздоровчих закладів, які можуть функціонувати у 2022 році.

Більше новин